ДОВІРА БОГОВІ

Одна жінка дуже тужила про те, що її малолітній син був при смерті, докоряла за це Богові, і просила залишити її дитину в живих. Заснувши, вона побачила сон, в якому їй предстало все життя цієї дитини, починаючи з цього моменту: він видужав, виріс, став сильним, отримав добру освіту, мав друзів, наречену, яка стала потім його дружиною. Але раптом він потрапляє до злочинного світу, скоює тяжкі злочини, на ньому багато гріхів, розплата неминуча.

Нещасна мати, бачачи все це, у жаху закричала:

– Господи, зупини! – і прокинулася біля ліжка вмираючої дитини.

* *

Ми повинні пам’ятати, що Бог любить кожного з нас більше, ніж мати. І якщо Бог приймає рішення скоротити життя людини, то робить це заради її особистого блага. Ми повинні пам’ятати, що жоден волос не впаде з голови людини без волі Царя Небесного. Усі наші труднощі, хвилювання і сама смерть, навіть і передчасна, – усе це в руках Божих. Господь приймає рішення скоротити чиєсь життя з надією на те, що, побачив смерть своїх близьких, люди одумаються.

Господь милостиво спостерігає за нами в надії, що ми змінимо своє життя на краще. Довготерпіння Боже веде до покаяння. Господь посилає людині попередження про її неправильне життя у вигляді різних покарань: важких обставин, складного оточення, хвороб самої людини чи її близьких.

Ці труднощі, тяготи життя повинні змусити людину замислитися, чи правильно вона живе. Але іноді люди не чують, що сам Господь Бог стукається в їх життя, нічого не розуміють у тому, що відбувається з ними. Продовжують жити як і раніше, та ще й ремствують на Бога за Його “немилосердя” до них, тобто вважають правими себе, а не Бога!

І от, Бог скорочує життя людей, щоб, бачачи смерть ближнього, вони задумувались і про власну смерть, про сенс життя. Проте і цей урок не завжди буває сприйнятий людьми.

Бо ти, Господи, благий і лагідний і многомилостивий до тих, що призивають Тебе. (Псалом 85:5)

pro-molytvu_26

Наступна

БОЖІ СУДИ

Помер один багач, про гріхи якого знав увесь світ. Похорони були багатолюдними, з єпископом і ... Читати далі

Попередня

БОЖИЙ ЗНАК

Один чоловік, який шукав Бога, вирішив, якщо явить йому Господь диво чи знамення, тоді він ... Читати далі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *